За Ретаболила...

Go down

За Ретаболила...

Писане  Admin on Пет Май 16, 2008 8:04 pm

СВЕДЕНИЯ ЗА ПРЕПАРАТА "РЕТАБОЛИЛ"
-----------------------------------------------
25 или 50 мг. Nandrolone Decanoate в 1 мл. разтвор
ампули (1 мл. в ампула)

1. История
----------------
Ретаболилът се нарежда сред най-употребяваните инжекционни стероидни препарати. Неговата съставка (стероидът Nandrolone Decanoate) е получена преди няколко десетилетия от веществото 19-Nortstosterone. Първата компания, която започва мащабно производство на препарата, е фармацевтичният концерн "Органон". Самият препарат носи названието "Дека дураболин", под което е популярен и в наши дни в цял свят. Днес са разработени доста препарати, съдържащи nandrolone decanoate, които въпреки различните си имена, имат едни и същи свойства. Между тях, разбира се, е и нашият "Ретаболил", на който е посветена тази страница. Характеристиката за него се отнася и за всички останали подобни препарати. Списък с техните имена има в долния край на страницата. Вдясно можете да видите опаковките на някои от тях. Действие
Ретаболилът влияе върху азотния баланс в мускулните клетки. Той кара клетката да задържа повече азот от обикновено, създавайки по този начин положителен азотен баланс. А положителният азотен баланс е синоним на мускулен растеж, тъй като в този случай се синтезират повече белтъчини от обикновено. Фармацевтичната компания "Органон" обаче посочва, че за да се наблюдава положителния азотен баланс и придружаващия го мускулен растеж, са необходими достатъчно калории и белтъчини. В противен случай едва ли ще бъдат постигнати задоволителни резултати от употребата на ретаболил. А когато е съчетан с добра диета, препаратът има силно анаболно и умерено андрогенно действие. Това го прави отличен за покачване на маса и сила. Ретаболилът в известна степен съдейства и за задържане на вода в съединителната тъкан, поради което облекчава, и дори премахва напълно, болките в ставите. Много спортисти, оплакващи се от подобни болки, съобщават, че провеждат чудесни тренировки с големи тежести, когато употребяват ретаболил. Освен масата и силата, препаратът развива и способността на организма за възстановяване. Ето защо, когато употребявате ретаболил, е препоръчително да правите по-тежки тренировки от обикновено, без да ви е страх, че няма да успеете да се възстановите. За да се постигнат желаните действия, не са необходими кой знае колко големи дози. Те се колебаят от 200 до 600 мг. на седмица. Повече за употребата и дозировката - малко по-надолу в статията. А сега вижте страничните ефекти на ретаболила (има и такива, няма как). Ретаболилът няма силно изразени странични действия, както оралните препарати. Те се проявяват главно при употребата на дози над 400 мг. на седмица.

2. Ето какво може да предизвика този препарат
--------------------------------------------------------
 • За едно странично действие вече стана дума: ретаболилът задържа вода в мускулите. То не е толкова ярко изразено, както при бионабола например, но все пак се забелязва. Единственото предимство от това е, че се облекчават болките в ставите (е, можем да сметнем и това, че тялото придобива по-масивен вид). Недостатъците обаче са следните: повишаване на кръвното налягане, водещо до забавено съсирване на кръвта, кръвотечение от носа и по-бавно заздравяване на раните.
 • Ретаболилът може да ароматизира в тялото (да се превърне в естроген), ако се употребява в дози, по-големи от 400 мг на седмица. В резултат може да се получи гинекомастия (развитие на женска гръдна тъкан при мъжете). За да се предпазите от подобни издънки, трябва или да внимавате с дозите, или заедно с ретаболила да приемате и "анти - естрогени" (нолвадекс, провирон).
 • Ретаболилът има умерено андрогенно действие. То може да се изрази в появата на акне в областта на лицето и гърба, макар и не толкова интензивно, колкото при употребата на орален препарат. Други отрицателни действия на ретаболила могат да включват главоболие и значителни колебания в либидото.
 • При употреба в особено високи дози (над 500 мг на седмица) и в продължителен период, ретаболилът може да потисне производството на сперматозоиди от тестисите и на гонадотропен хормон (HCG) от щитовидната жлеза. За да се избегнат подобни проблеми, цикълът с ретаболил не трябва да е много продължителен (обикновено не повече от 8 седмици) и дозите да се движат в границите на "нормалните". Ето няколко думи за дозировката.

  3.Начин на употреба и дозировка
  ------------------------------------------
 • употреба - Тъй като ретаболилът е инжекционен препарат, той има сравнително дълъг полуживот и не е необходимо да се поема всеки ден. Обикновено се приема 2 или 3 пъти в седмично, в зависимост от дозировката. Прилага се с дълбоки мускулни инжекции.
 • дозировка - обичайните дози се движат в рамките на 200-400 мг. на седмица. Спортистите с по-големи размери могат да си позволят и до 600 мг. на седмица, но пък тогава ще нарастне вероятността от странични действия. За изчисляването на необходимата доза обикновено се използва формулата "4 мг на килограм тегло". Т.е, ако тежите 80 кг, за оптимални резултати ви трябват около 320 мг на седмица (можете да ги направите 300 или 350). Можете да разделите необходимите седмични дози на 2 или 3 приема. Не се препоръчва цялата доза да се инжектира наведнъж, особено ако е голяма. За дозите над 400 мг. най-подходщи са трите приема, а за 200-400 мг - 2 приема седмично.
  Ретаболилът се комбинира както с орални, така и с други инжекционни препарати, в зависимост от поставената цел. Препаратът се използва с успех и при качване на маса и при орелефяване.
 • за маса и сила - тук ретаболилът се комбинира най-често с бионабол. Това е популярна комбинация, която наистина работи. Циклите обикновено са с продължителност 6 - 8 седмици. Ако имате няколко стероидни цикъла зад гърба си, можете да комбинирате ретаболила с 2 препарата едновременно (напр. с "бионабол" и "сустанон").
 • за релеф - Ретаболилът е подходящ и за тази цел. Тук той обикновено се съчетава с "меки" инжекционни препарати. Популярно е съчетанието между "ретаболил" и "примоболан", "винстрол" ("стромба") или "анавар". Към двата стероидни препарата може да се прибави и кленбутерол, но в разумни дози (до 0,06 мг на ден).

Други препарати на основата на Nandrolone Decanoate
Освен "Ретаболил", има и други препарати, които съдържат същата активна съставка. Но те се произвеждат в другите държави, а ретаболилът си е български, поради което е най-популярен. Всички препарати на основата на Nandrolone Decanoate са представени в долната таблица. Те имат същите действия, странични ефекти и дозировки като ретаболила, понеже съдържат едно и също вещество. Различни са само техните имена (и евентуално - количеството Nandrolone Decanoate в една ампула). Затова можете да употребявате всеки от тях по еднакъв начин. Вижте и самата таблица.

4. ДРУГИ ПРЕПАРАТИ С "NANDROLONE DECANOATE":
---------------------------------------------------------
Анаболин
Андролон - Д 200
Дека - дураболин
Дека - дурабол
Нандролон Деканоат
Нандроболик Л.А.
Нео - дураболик
Стероболин
Туринабол Депо
"Adelco" - Гърция
"Keene" - САЩ
"Organon" - в много страни
"Organon" - в много страни
"Steris " - САЩ
"Forest" - САЩ
"Hauck" - САЩ
"Orion" - Финландия
"Jenapharm" - Чехия
avatar
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 17
Registration date : 14.05.2008

Вижте профила на потребителя http://suplements.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите