Анти-Естрогени

Go down

Анти-Естрогени

Писане  Admin on Пет Май 16, 2008 8:19 pm

Препаратите от тази група са необходими само на билдерите, които употребяват анаболни стероиди. Както показва името им, те са насочени към намаляне на нивата на естрогена в кръвта и / или стимулиране производството на тестостерона. Необходимостта от тези продукти възниква при употребата на стероидни препарати със силно андрогенно действие от типа на бионабол. Дали изобщо ще бъдат необходими, зависи от индивидуалните особености. Но когато при употребата на стероиди се забележат странични ефекти като задръжка на вода, гинекомастия или пък отлагане на мазнини, необходимостта от анти-естрогени е вече факт. Те могат да се използват и профилактично, през последните 2-3 седмици от стероидния цикъл или 2-3 седмици след края му, за да се предотвратят по-сериозни усложнения като атрофия на тестисите и нарушаване на сперматогенезата. Тези препарати нямат почти никакви странични действия, а поради стимулирането на производството на тестостерон, увеличават и мускулната маса. Ето някои препарати с анти-естрогенно действие.
 • Нолвадекс (Тамоксифен, Ген Тамоксифен)
  Това не е спортен препарат, а лекарствено средство. Съдържа активната съставка Tamoxifen Citrate и е много силен антиестроген. Първоначално е разработен в помощ на жените, страдащи от рак на гърдата. Нолвадексът блокира свързването на естрогена с податливите на него клетъчни рецептори и по този начин предпазва тялото от нежелани ефекти (гинекомастия). Препаратът има и някои странични действия като главоболие, стомашни разстройства, отпадналост, натоварване на черния дроб. Предлага се под формата на таблетки от 20 мг. Всяка опаковка съдържа 30 таблетки. Необходимата доза е 1 таблетка на ден. Обикновено се взема в последните 2-3 седмици на стероидния цикъл и се продължава до 2-3 седмици след края му. В случай, че се провежда "жесток" цикъл с високи дози на препарати като анадрол и бионабол, препаратът може да се употребява и от самото начало на цикъла. Скоро очаквайте повече подробности около нолвадекса.
 • "Chrysin XS" на "Sports One"
  Този препарат съдържа суплемента кризин. Приеман орално в продължение на около 2 седмици, той възпрепятства ароматизацията (превръщането на тестостерон в естроген) и предотвратява нежеланите последствия след края на стероидния цикъл (гинекомастия, повишено отлагане на мазнини и др). За повече информация вижте страницата с описанието на суплемента кризин. Обикновено се употребява по начин, подобен на нолвадекса: през последните 2-3 седмици на стероидния цикъл и евентуално още около 2 седмици след това. Препаратът "Chrysin XS" се предлага на капсули от 200 мг. Всяка опаковка съдържа 50 капсули. Цената за 1 опаковка се колебае около 70 лв. За повече информация около препарата потърсете представителството на "Sports One" в България на адрес "София, ул. Пиротска 12, Център за спортни и диетични храни" или на телефон (02) 980 10 36
 • "Трибестан" на "Софарма"
  Този продукт съдържа известният суплемент за маса трибулус, който отдавна е доказал полезните си свойства при лечение на импотентност. Този препарат не е класически "анти-естроген", както разгледаните по-горе. Той стимулира производството на тестостерон и така повишава неговите нива в кръвта, като възпрепятства доминирането на естрогена. Препаратът може да се намери в аптечната мрежа, но откриването му не е особено лесно. Предлага се на таблетки от 250 мг. Обикновено използваната доза е 4-6 таблетки, разделена на 2 или 3 приема. Трибестанът може да се приема ежедневно през последните 2 седмици от стероидния цикъл и през първата седмица след края му.
 • "Арцинор" на "Биогейм"
  И този препарат не е пряк анти-естроген. Основната му функция е да стимулира производството на тестостерон, което се потиска при приемането на високи дози стероиди със силно андрогенно действие (от типа на анадрол и бионабол). Препаратът смомага и за ограничаване на катаболните процеси в огранизма след края на стероидния цикъл. Арцинорът се предлага като разтвор, в шише от 125 мл. Необходимата дневна доза е 10 или 20 мл. При по-леките цикли препаратът трябва да се приема ежедневно през последната седмица от цикъла и първата седмица след края му. Дозата е 10 мл на ден и се приема наведнъж, на гладен стомах. При провеждането на тежки цикли препаратът може да се употребява през последните 2 седмици на цикъла и в първата седмица след края му. Тук може да се използват и дози от 20 мл. на ден, разделени на 2 приема на гладен стомах.
avatar
Admin
Admin
Admin

Брой мнения : 17
Registration date : 14.05.2008

Вижте профила на потребителя http://suplements.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите