Липотропни фат бърнъри-Хранителни добавки, подпомагащи изграрянето на мазнини

Go down

Липотропни фат бърнъри-Хранителни добавки, подпомагащи изграрянето на мазнини

Писане  animalpak on Пет Май 16, 2008 9:37 pm

Липотропните вещества имат един голям плюс пред термогениците. С тях може да отслабвате дори и без да тренирате, благодарение на базовия метаболизъм на тялото. В тази си роля те поддържат и подобряват ефективността на нискокалоричните диети. Истинският им ефект обаче се усеща по време на тренировка, дори тя да е с обичайното темпо!


Arrow Какво са липотропни фет бърнъри?

Това са хранителни добавки, чиято основна цел е да подпомогнат, увеличат и поощрят изгарянето на мазнини. Липотропните агенти постигат това, като подобряват метаболизма и транспорта на метаболитите на мазнините: кетоните и мастните киселини.Arrow Как точно подпомагат отслабването?

Мазнините в мастните тъкани са донори (основа за синтез) на мастни киселини и кетони. Тялото използва последните в множество метаболитни и транспортни процеси заради високата им ефективност, защото имат по-малки размери и са с по-висока биохимична активност от тези на мазнините. Така енергията на мазнините лесно бива транспортирана към нуждаещите се клетки в процес на частична или пълна метаболитна кетоза.

Важно е да запомните, че липотропните фат бърнъри съдържат натурални агенти, които не стимулират агресивно нервната система, а работят основно, като подобряват транспорта на мастните киселини и кетоните на няколко различни организмови нива:

* вътреклетъчно ниво (транспорт и метаболизъм в цитоплазмата, митохондриите и пероксизомите);
* на ниво клетка-клетка (транс мембранен транспорт, през клетъчните мембрани на съседни клетки);
* транспорт на ниво клетка-междуклетъчно вещество (пренасяне на мастни киселини и кетони от мастните клетки в кръвта и лимфата, а оттам към клетките получатели).


Arrow Какви вещества влизат в състава им?

Това е тясна група вещества, някои от които освен липотропно действие проявяват и вторично свойство, косвено да подтискат синтеза на мазнини. Групата е добре позната от етикетите на всеки липотропен бърнър. Поради различния в химичния състав и начина на въздействие, ще разгледаме действието на всяко вещество в отделен материал.

* л-карнитин;
* л-метионин;
* холин (фосфатидил холин), компонент на лецитина;
* инозитол и др.Arrow Какви ползи могат да донесат?

Основната полза на липотропните агенти е да гарантират ефективното изгаряне на повече мазнини, без непременно да увеличават общия енергоразход. По-точно, ако сте изгорили 100 ккал, липотропиците ще гарантират увеличение в процентната част енергия получена от изгаряне на подкожни мазнини за сметка на процентните части енергия добита от мускулен и чернодробен гликоген.

Ефектът на липотропните формули да увеличават метаболизма на мазнините се наблюдава с нарастване на физическата активност и с намаляване на въглехидратите в храната за сметка на мазнините. По точно:

* Най-силна разлика при активен ефект (изгорени в тренировка мазнини) се усеща в %-та на последните, стопени при аеробни тренировки. Това прави липотропните агенти важни за аеробните тренировки;
* Пасивен ефект (мазнини изгорени в покой) в изгорените от базовия метаболизъм калории, зависи от диетата. Ниско въглехдиратните диети се комбинират добре с липотропни агенти.Arrow Имат ли странични ефекти и противопоказания?

Няма известни сериозни странични ефекти. Изброените липотропни вещества се срещат натурално в тялото. При предозиране обаче, е възможна поява на диария.Arrow Кой и с какво не бива да употребява фат-блокери?

Въпреки липсата на доказани странични ефекти при здрави хора, най-добре е следните групи да не ползват липотропни агенти без лекарско предписание.

* бременни и кърмещи жени
* деца под 3 години

При едновременен прием на:

* фет блокери и фет стопери - последните намаляват абсорбцията на някои липотропни агентиArrow Какви са оптималните дози?

Поради разнородния характер веществата влагани в добавки с липотропен ефект и липсата на утвърдени стандарти, най-добре е да спазвате предписанията на опаковката.
Arrow Как да ги приемаме?

Приемайте липотропните фат бърнъри с течности на няколко приема за осигуряване на пасивен липотропен ефект. Обикновено се приемат между един до три часа преди кардио тренировка за осигуряване на пикови количества липотропни агенти.
avatar
animalpak
Модератор
Модератор

Брой мнения : 11
Age : 27
Местожителство : Trg
Registration date : 16.05.2008

Вижте профила на потребителя http://suplements.bulgarianforum.net/index.htm

Върнете се в началото Go down

Re: Липотропни фат бърнъри-Хранителни добавки, подпомагащи изграрянето на мазнини

Писане  iskraivanova84 on Чет Яну 13, 2011 11:53 am

Имам намерение да си купя фат бърнър, но не мога да преценя каква марка да е, казвали са ми, че резултатите са различни.

iskraivanova84

Брой мнения : 6
Registration date : 13.01.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите